Там е постъпило уведомление за предаването на обвиняемия за убийството на

...
Там е постъпило уведомление за предаването на обвиняемия за убийството на
Коментари Харесай

Върховният съд в Дания потвърди екстрадицията на Рангел Бизюрев

Там е постъпило съобщение за предаването на обвиняемия за убийството на 24-годишния Димитър Малинов от село Цалапица, който е търсен с европейска заповед за арест. 

24-годишният Димитър беше пребит до гибел на 20 юли м.г. край пловдивското село, а тялото му бе намерено седмица по-късно, заровено в покрайнините на селото. Обвиняем за жестокото закононарушение е 30-годишният Рангел, който още преди да бъде открит трупът на жертвата му, напусна България и се укри. Срещу него бе повдигнато задочно обвиняване и бе издадена европейска заповед за арест.

В ареста обаче са 20-годишните близнаци Борислав и Валентин Динкови, помогнали на Бизюрев да избяга в чужбина и заровили тялото на жертвата. Те са упрекнати в персонално укривателство. В края на февруари Районният съд в Пловдив даде ход на правосъдния развой против братята, като магистратите взеха решение делото да се гледа по общия ред, а не както искаше отбраната на Динкови по съкратената процедура. Така след екстрадицията от Дания на главния обвинен Рангел Бизюрев, той ще може да бъде разпитан като очевидец.

30-годишният Рангел бе арестуван в края на ноември м.г. в дребен недодялан град в Дания, където почнал работа във компания за разчистване на стъкла.

Кога ще бъде осъществено фактическото прекачване на Бизюрев от Дания в България обаче все още не е ясно. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР